День цивільного захисту

2018-04-26

День цивільного захисту

День цивільного захисту у школі розпочався відповідно до плану об’єктового тренування цивільного захисту: збором керівного та командного складу, оповіщенням і збором педагогічного складу та обслуговуючого персоналу, перевірки готовності до виконання обов’язків за призначенням, визначення завдань керівному складу й командирам формувань.

З педагогічним складом та обслуговуючим персоналом навчального закладу головою евакуаційної комісії школи проведено заняття з питання «Порядок проведення евакуаційних заходів при виникненні надзвичайної ситуації.»

На лінійці, присвяченій відкриттю Дня цивільного захисту, для учнів школи був оголошений план заходів та запропонований виступ агітбригади навчального закладу з тематики протипожежної безпеки.

Протягом дня у фойє школи відбувся огляд приладів радіаційного та хімічного спостереження, дозиметричного контролю, а також засобів індивідуального захисту, демонструвалися відеоролики з питань цивільного захисту, дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Проведено вернісаж малюнків на тему «Вогонь для людей добрим є, але ще й шкоди завдає» (1-4 класи), виставку інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків.

Під час першого уроку для учнів 1-11 класів класними керівниками були організовані цікаві та змістовні позакласні заходи, спрямовані на відпрацювання дій учнів під час виникнення надзвичайної ситуації, навчання учнів правилам безпечної життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в умовах виникнення надзвичайної ситуації.

У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури: «ЦЗ та охорона життя і здоров’я людини».

Особливої уваги заслуговує проведення квесту «Ти- рятівник», між учнями 6-х класів, з проведенням конкурсів: надання першої само- та взаємодопомоги при травмах, опіках, правил поведінки при перебуванні у лісі на водоймах, теоретичної підготовки з питань безпеки життя та здоров’я дитини та орієнтування на місцевості. Переможцями стали команда учнів 6-г класу.

Для учнів 8-х класів було проведено виховний захід - усний журнал «Дзвони Чорнобиля».

Під час проведення об’єктового тренування з евакуації людей та гасіння умовної пожежі були відпрацьовані питання евакуації учнів школи та персоналу в безпечне місце (район шкільного стадіону), дії ланки пожежогасіння з локалізації пожежі, дії ланки охорони громадського порядку щодо дотримання належного порядку в школі при ліквідації НС, дії санітарного поста з надання долікарської допомоги постраждалим.

ЦЗ лінійкаЦЗ лінійкаЦЗ лінійкаЦЗ лінійкаЦЗ лінійкаЦЗ лінійкаЦЗ лінійкаЦЗ лінійка

Кiлькiсть переглядiв: 297

Коментарi